Így folyatódik a felújítás a Nyugati pályaudvarnál

Az augusztus 20-i ünnepi időszak alatt éjszakánként fogad és indít is járatokat a pályaudvar.

Újabb ütemmel folytatja a MÁV a felújítást a Nyugati pályaudvar bevezető szakaszán.

Július 27-től a ceglédi vonal fejlesztése miatt a pályaudvar és a Városligeti elágazás közötti szakaszon közel 6 kilométeren átépítik a vágányokat, hogy megszüntessék a sebességkorlátozásokat. A távközlési eszközöket, a biztosítóberendezéseket és a felsővezetéket is korszerűsítik; a munkálatok előreláthatólag augusztus 31-ig tartanak. Ez idő alatt ezen a szakaszon csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok .

Július 27-től augusztus 31-ig hétköznapokon és hétvégeken is más módosítások lesznek érvényben, ezekről ezen a linken lehet bővebben tájékozódni.

Augusztus 19-től 21-ig, az ünnepi időszakban éjszakánként nem lesz teljes korlátozás a Nyugatiba vezető pályaszakaszon, ezért nagyjából 10 vonat a pályaudvarról indul, illetve oda érkezik.

Az oldalon azt is közölték, hogy a Budapest-Nyugati–Kőbánya-Kispest szakaszon közlekedő feláras vonatok (ideértve a Zuglótól, illetve Zuglóig meghirdetetteket is) ezen a szakaszon felár megváltása nélkül vehetők igénybe augusztus 19-én estétől 21-én hajnalig.

Forrás: hvg.hu

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com